Tento salát je ideální na jarní a letní večery. Ideálně když se potká sezóna chřestu a jahod. Všechny ingredience se báječně doplňují s medovou zálivkou. Jako křupavou složku přidejte jakékoliv oříšky nebo semínka. My použili konopná, ale skvělá jsou i slunečnicová, jemně opražená na pánvi.
Varování: i na salátu si lze vypěstovat závislost.
Pro 2 osoby
Ingredience:
Polníček – dvě hrsti
Špenát – dvě hrsti
Jahody – 10 jahod
Kozí sýr – přibližně 100 g
(množství sýru si upravte dle vaší chuti. Může být buď čerstvý kozí sýr nebo váleček s plísní – oba typy se salátem souzní)
Chřest – 4 nožičky, uvařené v osolené vodě
Konopná semínka – 3 lžičky
Zálivka:
Olivový olej – 3 lžíce
Med – 1 lžička
Citronová šťáva – 1 lžička
Hrubozrnná hořčice – 1 lžička
Postup:
Jahody a sýr si nakrájejte na kolečka, chřest na špalíčky cca 2 cm.. Sýr, část jahod a chřestu si dejte stranou, ozdobíte jimi hotový salát. Polníček a špenát opatrně promíchejte s jahodami a chřestem. Ingredience na zálivku smíchejte a salát zalijte. Důkladně promíchejte, ať se zálivka dostane všude. Nyní všechno přendejte do servírovací mísy a ozdobte zbylými jahodami, chřestem a sýrem. Na závěr posypte konopnými semínky.
Dobrou chuť!